בעולם המהיר בו אנו חיים, עולם של פתרונות מהירים, אנו מצפים גם שכל בעיה רפואית ממנה אנחנו סובלים, תאובחן ותטופל באופן מיידי.
המציאות מראה אחרת: אי אפשר לצפות שאוסף של כימיקלים יירפאו את הגוף ואת הנפש – מבלי שנכיר את גופנו ונפשנו וגם נעניק להם את הכבוד הראוי באמצעות תזונה, תנועה והקשבה פנימה.
המשמעות של בריאות טובה היא לא רק היעדר חולי, או היעדר נטילת תרופות כרוניות. בריאות טובה, משמעותה לקום בבוקר ולהרגיש מוכנים להתחיל יום חדש, לחוש בטוב ובהרמוניה עם הגוף הפיזי והנפשי שלנו. בריאות לא מורכבת רק מתזונה טובה, ביצוע פעילות או דאגה לנפש – אלא שילוב של שלושתם שמוביל לבריאות אופטימלית.
הרפואה המערבית כבר יודעת כי לתזונה מיטבית ושינויים נוספים באורח החיים יש השפעה עצומה במניעה ובטיפול במרבית המחלות הכרוניות שאנשים רבים מתמודדים עמן.
אנו טועים לחשוב כי מרגע שעברנו גיל מסוים, אנו חשופים יותר לתחלואה כרונית: יתר לחץ דם, סוכרת, מחלות לב וכדומה. מחלות אלו נתפסות כמחלות הקשורות לגיל או לגנטיקה, או לשניהם יחד. האמת היא, שלרוב הדבר לא כך. שינוי אמיתי בהרגלי החיים, יכול למנוע תחלואה במידה רבה מאוד וגם מסוגל לטפל ולרפא ובכך להקל בסבל בקרב מי שהמחלה התפתחה אצלו.
הידיעה מה עושה טוב לגוף שלנו, הופכת למורכבת פעמים רבות בשל דיסאינפורמציה ובלבול רב שקיים בעולם התזונה. אנחנו חושבים שאנחנו יודעים מה לאכול, מה אסור לאכול, כמה פעילות גופנית עלינו לעשות – אולם רק מעטים מצליחים לבדם לבנות תוכנית שתקיף את כל ההיבטים של אורח חיים בריא.
אז איך לוקחים את כל המידע הזה – ויוצרים שינוי בסגנון החיים שלנו ובבריאות שלנו?
בסדרת ההרצאות של ד"ר עופר שחר בחסות סמארטפיט, נלמד מה לאכול, כמה לישון, מתי לרוץ ואיך להתייחס לכאבים כמפתח לתזונה נכונה, כושר, בריאות וגם אושר במאה ה-21.
אתם מוזמנים להירשם כאן.
ההרצאות יעסקו במיתוסים בעולם התזונה, כולסטרול ושומן, שינה וסטרס, סוגי כאב, תזונה לעוסקים בספורט ועוד, ומיועדות לכל מי שרוצה להתחיל להיות בריא – החל מעכשיו.
התמונה באדיבות freestocks.org